Under Armour golf

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour is in 1996 opgericht door Kevin Plank. Zijn doel was het ontwikkelen van een superieur trainingsshirt dat de juiste bescherming gaf en daarnaast het lichaam droog en op temperatuur hield. Koel tijdens warm weer, en warm tijdens koud weer. Vandaag de dag is Under Armour qua marktwaarde het derde grootste sportmerk ter wereld en groeit het nog steeds enorm. Wat begon met een trainingsshirt is uitgegroeid tot een complete collectie van functionele kleding, schoenen en accessoires.

Inside Brands distribueert de golfcollectie van Under Armour. Deze werd in 2005 in Amerika gelanceerd en heeft voor elk klimaat de juiste outfit waarin je zo goed mogelijk kunt presteren. Elk product is HeatGear®, ColdGear® of AllSeasonGear®. De werking van de technologieën is complex, maar de voordelen zijn simpel; draag Under Armour HeatGear® als het warm is, ColdGear® als het koud is en AllSeasonGear® in de tussenliggende seizoenen. Zo kun je met lichtgewicht kleding met veel bewegingsvrijheid toch warm blijven tijdens het golfen in koude temperaturen. Bij warme temperaturen wordt vocht en overtollige warmte afgevoerd en blijft de binnenkant droog aanvoelen.

Behalve dat de Under Armour kleding je droog en op temperatuur houdt, voelt het comfortabel aan en gaat het lang mee. Voor golf zijn er specifieke technologieën die je nog iets extra’s bieden, zoals Gore-Tex®, Storm (waterafstotende technologie, zelfs voor katoen) en ColdBlack (zon- en UVA-werende materialen).